Upphovsman FAIL

Anders Mildner ger svikupphovsmännen en tankeställare. De författare som är de första att tillämpa Ipred ska inte tro att de kommer undan. Nej, de tafsar på grundläggande yttrandefrihet med sina paketerade talböcker, och för att väga upp detta spelar det ingen roll vad man gjorde för tio år sedan. Jan Guillou känner sig då mobbad av ”bloggmobben”.

Låt mig upprepa något som dessa upphovsmän inte verkar fatta: Era talböcker är ingenting i jämförelse med vad vi värdesätter med fri information och integritet! Ingenting! Så stor skillnad är det på dessa två sakers värde. Just därför är ni kontrarevolutionära i förhållande till den informationsrevolution som har pågått åtminstone från 1999 fram till nu. Ni urgröper det positiva med internet där konsekvenserna blir en konservering av enkelriktade medier. Internet som kabel-TV – Det är en demokratisk regression!

Vi vet vilka ni är, just get used to it. ”Bloggmobben” har en förmåga att ställa er till svars. Att kalla det för mobbing är en jävla devalvering av ordet. Gör man något som offentlig person, som upphovsman, så får man vara beredd på att stå till svars och förklara sig. Inte skylla på en mobb, när det i själva verket handlar om kritik. Det ordet sparar vi till de som blir utsatta på riktigt. Dit räknas inte ni och era förlag.

4 reaktioner till “Upphovsman FAIL”

 1. Guillou sa:

  > Och skandalöst är det, menar Mildner vidare,
  > ”att författare väjer för frågor om
  > yttrandefrihet, integritet och demokrati”. De
  > frågor jag ägnat mestadelen av min tid som
  > författare och journalist åt under fyra
  > decennier, med andra ord.

  Detta är ju anledningen till att folk känner sig svikna och förrådda. Guillou har bytt sida!

 2. Det verkligt tragikomiska med Guillous svar är att han först konstaterar att han kämpat i fyra decennier för yttrandefrihet och sedan avslutar med


  Mildners argumentation är typisk för bloggmobben, och hör hemma där ute. Det förvånar mig att man släpper in sådant i riktiga medier.

  I rest my case.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.