Trycket

Det är ingen tvekan om att tisdag kommer att bli en stykedemonstration i demokrati. Trycket är maximalt och anmälningarna haglar redan. Samtidigt sker en överspillningseffekt till andra frågor som är lika viktiga som FRA, bland annat PKU-registret, loggningslagen, med flera. Kan man verkligen stoppa alla dessa lagar? Eller är deras affekter redan så djupt invävda i en samhällsutveckling ovanför våra huvuden? Räcker det med att rusta för protest och visa på heterogen bifurkation? Kanske…

En svag optimism inom mig kantas av ett illamående över den parlamentariska politiken.Det går inte bra för våra lagstiftare nu, men de kan inte bytas ut före kablarna kopplas in. Mera direkta demokratiformer, please!

FRApedia har en lista på vad som behöver göras i Stockholm, Göteborg och Malmö.

10 reaktioner till “Trycket”

 1. ”En svag optimism inom mig kantas av ett illamående över den parlamentariska politiken.”

  Exakt så känner jag. Jag har tappat förtroendet för vår demokrati, och blivit enormt förvånad över hur det kan få gå till i maktens korridorer, efter vad jag har sett i FRA-lagsfrågan.

  Sedan tidigare röstar jag på ett parti som står upp för den personliga integriteten utan att kompromissa, och som försöker återinföra demokratin på riksdagsnivå.

  I landsting- och kommunval har jag röstat på alliansen. Det kan jag inte längre förmå mig att göra längre, ens på den nivån, efter att ha sett hanteringen av FRA-frågan.

 2. ”Mera direkta demokratiformer, please!”
  En kollega till brorsan avslöjade på tv4 en FRA anläggning i närheten av Göteborg. Ni som är mer insatta: Har någon sammanställt en adresslista till FRA anläggningar? Med bra skiftnycklar, hammare och lite andra verktyg bordet det inte vara så svårt att bygga om dem till något kul!

 3. Per: Helst skulle man ju vilja bygga om superdatorn Ellen till ett ordentligt beräkningskluster för forskning. Det behöver man bara lite programmeringskunskaper för att laga till.

  Det finns dock kreativa saker man kan göra bortom civil olydnad, och jag tror att demonstrationen i Stockholm kan bli intressant, eftersom det just inte är en demonstration (saknar tillstånd), utan snarare liknar en gigantisk flashmobb.

 4. Är i gott sällskap ser jag. Frustration är inget önskeläge och cyniker vill jag inte bli, varför jag idag låter Byggare Bob inge mig framtidstro We can fix it ;-). Ville annars sprida att reprisen på Hearingen i SVT24 Direkt sänds imorgon måndag kl 9.30 -13.30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.