Telekompaketet.se – Den sista fasen – i morgon förmiddag.

Uppdatering: Det gäller alltså idag onsdag fram till kl. 12 (posten skrevs igår kväll)

Telekompaketet.se synkroniserar sin sista insats med La Quadrature du Net. Inför morgondagen är det allra mest strategiska att rikta in sig på de socialistiska och den liberala partigrupperna. Det är från dessa grupper som Trautmann och Harbours kompromisser kommer, men det finns dissidenter i dessa grupper som inte alls vill stänga av människor från nätet eller införa trafikregleringar av så kallat ”lawful content”.

Det har hänt sjukt mycket de senaste två dygnen. Allvarliga saker. Idag har vi kämpat för att nå fram till Gunnar Hökmark så att han ska ändra röstordningen inför i morgon. Så som den ser ut nu är den förödande för 138an och 166an som riskerar att neutraliseras. På samma sätt som näringsdepartementet har tappat fett i förtroende efter att ha spridit dimridåer om lawful content, kan vi enkelt kontrollera vad Hökmark gör i morgon. Det ni alla bidrar med är att visa att vi följer minsta lilla vink de tar sig för. La Quadrature har en fin historik över vad alla MEPar har röstat, så ni kan enkelt kolla här när ni går till valurnorna (länk till telekompaketets första reading).

Det är skarpt läge nu! Harbour har deklarerat att han i princip vill döda det fria nätet. Men Erik Josefsson och Amelia Andersdotter har skrivit fantastiskt bra på newsmill!

Den sista strategin, och nu är det verkligen sista, är att ringa parlamentsledmöter i ALDE (liberalerna) och PSE (sossarna). Det är dessa vi måste få med oss för att 138an och 166an ska räddas.

 • Här är hela ALDE – nummer och mejl
 • Här är hela PSE – nummer och mejl
 • Den korrekta instruktionen som Laquadrature ger lyder (varning för eu-speak):  ”On Trautmann report: am. 3=7: guarantee of access and distribution of any content/application/service, am. 1CP=2=5=6=9: original am.138/46. On Harbour report: am. 101=111=117: no discrimination in traffic management policies, am. 102=112=118: regulatory powers against discriminated traffic management policies, am. 62=94=104=119: original am. 166, am. 96=106=120: deleting cooperation between ISP and copyright holder about lawful content”. (det är ganska obegripligt, men detta passar i mejl).
 • Det ovanstående står i deras agenda och är för originalformuleringarna av 138/46 och 166. I telefon behöver ni inte räkna upp hela listan utan säg bara att 138an och 166 ska vara i original, utan kompromisser. Man säger att man vill ha internet fritt och fint bara.

Ring så många du kan! Mejla om du inte känner för att ringa! Men att ringa är allra bäst! Vi har till klockan 12 på oss i morgon. Alla vi som jobbar med telekompaketet, och det är sjukt många i svärmen just nu, är evigt tacksamma! Oavsett utgången, har vi skrivit nätpolitisk och EU-mässig historia. Europa har ringt sina makthavare, kanske för första gången i så pass massiv skala, nu när de försöker sabba vårt öppna internet.

10 reaktioner till “Telekompaketet.se – Den sista fasen – i morgon förmiddag.”

 1. Det var de franska socialisterna som såg till att ändra dagordningen…
  Om vi ifrågasätter omröstningsordningen i plenum imorgon kommer talmannen att fråga den ansvarige rapportören Trautmann om råd och sedan följa hennes råd. Det är nu alltså upp till alla att påverka catherine.trautmann@europarl.europa.eu och berätta att sossegruppen måste låta parlamentet rösta på den återinförda 138:an. Hon kan avgöra detta i morgon genom att stödja att (AM 2,5,6,9) röstas före AM 10.
  Så skriver Carl Schlyter på sin blogg i kväll! Se http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=11913&number=169376

 2. Idag I p1 (radio 😉 studio ett klockan 16 kommer de diskutera telekompaketet bl a. Var ett reportage igår om eu och röstningar etc som var nog så intressant.

 3. Som jag skrev hos Marcin:

  Vi borde fortstätta med werebuild.eu även efter telekompaketsomröstningen. Det vore bra med en svensk motsvarighet till laquadrature.net så vi kan informera om vad som händer i EU. Jag menar telekompaketet.se och werebuild.eu kom ju ganska så sent. Vi borde kunna åstadkomma betydligt mer om vi låter wikin växa och arbetar med frågor tidigare. Samt om vi försöker stödja laquadrature.net och liknande så att även andra länders medborgare kan informeras, besluten tas ju av flera länder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.