Piratpartiet mot EU-parlamentet

Som jag tidigare har nämnt är Piratpartiet det enda parti som har genomtänkta, kompromisslösa och välformulerade åsikter om integritet och fri kultur/kunskap.

Ulf Bjereld tror att det finns en chans att komma in i EU-parlamentet. Det tror jag också. Aftonbladet bevakar.

Eftersom piratpartiet inte viker från sina sakfrågor, vilket jag tycker är hemskt bra, så är händelser viktiga. Troligtvis kommer detta vara viktiga saker att planera redan nu. Loggningslagen kommer troligtvis under tidiga 2009. Här finns det sjukt mycket att gräva i, samt erfarenheter från Tyskland där flera starka nätverk har bildats. Ipred kommer säkerligen att återkomma i ny ”mildrad” skepnad. Kanske dags för nya hittepåbegrepp av typen ”trafikstråk”? Här gäller det att vara på sin vakt, eftersom många traditionella medier har glömt bort vad ”kritisk” betyder.

2009 kommer, om något radikalt inte inträffar i riksdagen, att vara första året med FRA. Räkna med att debatten knappast kommer att lägga sig!

Således inleder Intensifier sin bevakning och kommentar av EU-valet. Ni vet var jag står.

9 svar på “Piratpartiet mot EU-parlamentet”

 1. Rasmus: Hmm… jag vet inte riktigt. Har ej tänkt på det, men det är verkligen bloggarna som namnger lagarna. FRA-lagen tyckte jag var bra eftersom ”Proposition… en anpassad…” var alldeles för långt.

  Loggningslagen är hyfsat i närheten av vad det handlar om. Datalagringsdirektivet kan funka och är mera precist.

  Finns det fler bud?

 2. Kommunikationsloggningslagen, kanske lite långt men då får man med vad det handlar om, att det rör sig om att logga inte bara internet utan allt möjligt digitalt som vi har för oss.

 3. Många bra bud! Låt mig ge några imprecisa men retoriska förslag.

  * nätspionlagen
  * privatkommunikationslagen
  * livsloggningslagen (?)
  * stasi-lagen

  Jag gillar Rikards förslag ganska mycket. Men kanske är datalagringsdirektivet ändå den bästa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.