Öppet brev till näringsdepartementet

Kära Näringsdepartementet,

Internet vill ha en dialog med er. Vi har via sökmotorer funnit att ni driver en blogg. Den ligger på en wordpresserver på andra sidan Atlanten, och än så länge är denna tjänst öppen för de flesta abonnemang. Detta gör att vi har nästan helt fri sikt mellan varandra! Visst är det underbart med internet!

Vi har några frågor angående telekompaketets tredjebehandling, eller förlikningen som man säger på det knepiga språket eu-speak. Vi skulle gärna vilja veta följande:

 • Kommer rådet att acceptera resultatet av europaparlamentets andrabehandling?
 • När skulle detta i så fall ske? (datum).
 • Om rådet bestämmer sig för att starta en  tredjebehandling, tas det beslutet genom omröstning?

Från våra internautvänner i Frankrike får vi oroande korrespondens om hadopi-lagen. Nästan samtidigt slår Annie Johansson, ja – en centerpartist, på den stora integritetstrumman! Vad vore väl då bättre än att vi kommunicerade rakt och tydligt med varandra!

Med vänliga hälsningar,

Den internetionella klusterkoalitionen werebuild.eu

7 reaktioner till “Öppet brev till näringsdepartementet”

 1. Jo, vi får väl se om de svarar. Angående Centerpartiet och integritet så har de ju redan att integritetspaket och ännu ett för frågor i EU, dessa gav oss FRA, IPRED och Torstensson avsky mot mänskliga rättigheter på nätet. Undrar vilka fina lagar vi kan få nu, när de har ytterligare ett?

 2. Angående den här Amnestynamnlistan som jag tipsade om – och någon noterat var från 2006. Jag har nu skrivit till Amnesty för att fråga om uppropet fortfarande är aktuellt – och såg idag följande text på irrepressible.info/pledge/ som de hade satt in som bekräftar att den fortfarande är aktuell, varför jag uppmanar alla som värnar demokratiska fri- och rättigheter, såväl på som utanför nätet (särskilt som man nu också åtalar konstnärer i Sverige) att skriva på!
  Så här skriver Amnesty nu på sidan:

  ”About this Pledge
  An Amnesty International delegation handed in a petition of 50,000 signatures to this pledge in November 2006 at the Internet Governance Forum (IGF) in Athens, before an audience of governments and companies from across the world.

  The IGF process continues and so does Amnesty’s fight for freedom of expression online. Irrepressible.info will continue to collect signatures to the pledge and use them to campaign against internet repression.

  The more people who sign up, the louder our voice. Please read and sign our pledge. ”

  Värna demokratin, yttrandefriheten och de mänskliga rättigheterna! De hotas och kränks varje dag – HÄR OCH NU!

  Join the Movement – Ad Your voice to the Choir for Civil Rights and Free speech!

  http://irrepressible.info/pledge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.