Om longtailversionen av "konst"

I morse, eller rättare sagt nån gång på eftermiddagen, ringde nyheter 24 mig och frågade lite om Embassy of Piracy. Eftersom jag hade spenderat natten med att vandra i de eviga Venediglabyrinterna kan jag ge lite kommentarer till de intervjusvar som jag ger (av någon anledning i rollen av doktorand vid humanistiska fakulteten, Göteborgs Universitet).

För det första säger jag att ”De hade ingen konstutställning utan det handlar mest om interventioner, säger Kullenberg till Nyheter24. ” Detta bör nog förstås mot mina generella tankar om vad om vad en ”konstutställning” är. Intensifier skriver ju sällan om konst, men just här menar jag typ att det primära inte var objekten som utställningsföremål, utan snarare objekten som sammanhangsskapande händelser. I en viss bemärkelse fanns ingen konstutställning, men det fanns absolut en ut-ställning. Alltså, något som ställde tillvaron utåt. Något som förändrade, mycket eller litet, ett visst sammanhang. You get my point.

Vidare förekommer troligtvis ett sakfel. Nyheter 24 frågade hur många ”svenskar” som var på plats. Jag vet inte riktigt vad en ”svensk” är, men jag har för mig att det har med något slags medlemskap att göra. Siffran jag anger är helt godtycklig, och troligtvis inte korrekt.

Jag vet ärligt talat inte vad som skall eller bör skrivas om embassy of piracy. Jag var bara en deltagare under en kort period. Troligtvis är Copyriots korrespondens långt mera intressant än själva båtdemonstrationen. Dessutom bör man ringa de ambassadörer som var på plats gällande den brännande frågan om konstnärlig censur.

4 svar på “Om longtailversionen av "konst"”

  1. Glömde tillägga! Sprid länken vidare, håll kampen vid liv. Det finns 7 miljoner fildelare i Storbritannien. Tänk, 7 miljoner potentiella piratpartister. 🙂 7 mille, sånt väcker hopp för framtiden.

  2. Det är inte fildelning som är den stora frågan. Utan om rätten att tycka vad vi vill och utrycka oss utan att någon ska tala om vad rätt och fel. Däremot används just fildelning som argument för att införa restriktioner och och olika kontrollmetoder.

  3. Du har alldeles rätt, det handlar om grundläggande människorättsprinciper som måste skyddas för att förhindra en eventuell utveckling mot ett polisiärt övervakningssamhälle. Ber om ursäkt ifall jag gav dig intrycket att fildelningen i sig var det viktigaste, så var det inte. Känner mig bara så upprymd över att vi faktiskt har möjlighet att påverka politiken mot ett öppnare samhälle. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.