När hyrsnuten kommer…

Om IPRED röstas igenom i morgon, vilket är mycket sannolikt, krävs det lite mer än en öppen diskussion för att stoppa den. Men inte så mycket mer…

I Spanien stoppades IPRED på ett nationellt plan i Télefonica-domen. I Danmark har upphovsrättslobbyn slutat stämma internetanvändare på grund av trådlösa nätverk. Trots det principiella övergreppet går det att stoppa IPRED 1 så fort det första kravbrevet dimper ned i någons brevlåda. Allt som krävs är att man inte snällt betalar, utan informerar någon om vad som har hänt och sedan ser till att överklaga. Jag kan inte lova att man därmed vinner, men utan att överdriva kan jag nog lova att blogosfären kommer att sätta igång ett massivt grupparbete och mediespektakel.

Håll ditt trådlösa nätverk öppet och se till att dela ut en fet warez-share! Den mest effektiva komponenten av IPRED är din rädsla för att åka fast. Då behövs inte ens hyrsnuten.

Uppdatering: Lagen gick igenom. Anders Mildner kallar det för en sorglig dag för politiken. Den 1 April håller vi ögonen öppna för det första utpressningsbrevet, så ser vi till att göra lagen omöjlig i praktiken!

9 svar på “När hyrsnuten kommer…”

 1. Riksdagsmän med trådlösa nätverk som har röstat ja till Ipred lagen.
  Piraterna väntar till 1/4.
  Sen är det kört för dessa när musik och filmbolagen sparkar in deras dörr.
  Dom själva kommer säkert att skita ner sig big time,när deras feta löner och allehanda fallskärmar går till att betala skadestånd.
  Och domstolarna får ett helvete att reda upp i sörjan.

 2. Inte behöver man hålla sitt nät öppet – man kan gå till tingsrätten istället. De får väl inte registrera en vad jag vet och öppet nät har vi ju hört att det finns. Någon sa att det var bättre uppkoppling inne i rättssalen så man får väl sitta av ett antal rättegångar. Men man kan ju lika bra sitta där och jobba som på café Ska bli kul att se när de ska kräva domstolarna på ersättning 😉

 3. Normalt tycker jag att lagar ska respekteras, men ju mera jag lärt mig om hur industrin bakom Antipiratbyrån arbetat för att lobba igenom lagen, desto mer ifrågasätter jag den. När jag såg Kulturnyheterna i går kväll och hörde såväl programledare, den s k kultureliten och Antipiratbyråns jurist fick jag lust att kräkas – precis som om det inte finns en lag redan tidigare till skydd för upphovsrätten. Föraktet för internet är väl utbrett i dessa kretsar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.