Mp och FRA – High stakes

Almedalen brinner. Jag befinner mig på en betydligt svalare ö i samma hav.

Men stormen gäller Miljöpartiet. De ska stämma uppgörelse med S och stoppa FRA-lagen. Det låter bra till en början men bloggosfären har reagerat med sund skepsis. Vi har sett Federley, Lundberg, Ohlsson… vi har sett vad högerliberalerna hade att ge. Sossarna har väl ändå ingen litat på i denna fråga. Och vänsterpartiet… tja… de jobbar på men har inte samma tyngd när det gäller liberala human rights direkt.

Riksdagens yngsta parti: det finns många som litar på er nu!

Maria Wetterstrand och Lage Rahm lovar att de aldrig kommer att tolerera massavlyssning. Piratpartiet verkar inte tro på er. Jag tror fortfarande på att ni är på rätt sida. Jag vill tro för att jag gillar er. Ni är bra politiker som kom in i riksdagen via en deweyansk issue på åttiotalet. Ni vet hur det är att verkligen inte gilla saker som håller på att gå åt helvete, oavsett om det är miljö eller mänskliga rättigheter (för mig är de samma ekologi, se detta inlägg).

Hursomhelst. Det finns folk därute som inte har så mycket till övers för parlamentarisk politik och gå-och-rösta-var-fjärde-år-grejen. Jag är en av dem och därför är jag inte medlem i något parti. Men jag bryr mig om issues. Och då vänder jag mig till er.

Således. Jag är ganska produktiv. Jobbar ni med mig så jobbar jag med er!

———-

För övrigt, skicka aldrig grejer till arroganta DN-kommuniké... de har inte ens hyfs att svara på mail. Jag ska sluta att twingla dit till och med. We don’t need era generaldirektörsröster, orkestrera ni makten i papper istället!

4 svar på “Mp och FRA – High stakes”

 1. DN står där på sina tryckpressknän och serverar generaldirektörer med spökskrivare spaltmeter efter spaltmeter. Det är den typen av medier som aktivt gör Tomhylsan och FRA en tjänst genom att de ignorerar det som rör sig och vill skapa något nytt.

  Framtiden jobbar inte så.

 2. Hej !

  Ritchie skrev en bra kommentar om uppgörelsen S-MP.

  http://forum.piratpartiet.se/FindPost112726.aspx

  Eller i klartext:

  Till sakfrågan: Vi visste att vänsterpartiet tänkte lägga en motion redan i höst om att riva upp lagen och tillsätta en utredning på direkten och därigenom förhindra att FRA drar kablar och börjar massavlyssna, Alice sa det i riksdagsdebatten och de har upprepat det senare. Fram tills igår morse fanns det mycket goda möjligheter att få igenom en sån motion eftersom många av Alliansens ledamöter har uttryckt tveksamhet och kunde förmås att ändra sig, särskilt om man kunde vinkla det till att nya uppgifter framkommit som motiverar det.

  Det Mona och Maria gjorde igår var att totalt torpedera den planen. De har nu ett vallöfte om att riva upp lagen OM de vinner valet 2010.
  Hand upp den som tror att de kommer att kasta bort det valfläsket igen genom att rösta för vänsterpartiets motion. Hade de tänkt rösta för den så skulle de ha väntat med utspelet tills motionen behandlats.

  Tack vare miljöpartiet och socialdemokraterna så kommer nu FRA att få koppla in sina kablar 2009 som planerat och börja massavlyssna svenska folket. Tack Mona! Tack Maria!

  Det är det ena. Det andra är att vi inte vet hur direktiven för utredningen ska se ut, om de faktiskt vinner valet (det är över två år kvar och mycket kan hända) eller ens om miljöpartiet åker ur riksdagen… Vi har alltså bytt en rätt schysst plan A mot en skitsunkig plan B bara för att Mona och Maria ville glänsa lite i Almedalen.

  OM de menade allvar med sitt utspel kunde de ju helt enkelt ha väntat till efter vänsterns motion (kanske tom förhandlat fram en gemensam motion för att öka tyngden) och SEDAN gått ut med valfläsket, om det misslyckades. Det hade ju fortfarande funits TVÅ ÅR kvar till valet att göra utspelet på.

  Timingen på det här syftar alltså endast och enbart till att splittra motståndet och döda debatten.
  —————————————–
  Kul att det finns personer som är duktiga på att formulera sig.

  Hälsn. Urban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.