Motionera bort lagen nu!

Om man ska sammanfatta mitt centrala argument i FRA-debatten så lyder det: Stoppa lagen innan kabeln kopplas in. Det är väldigt enkelt och helt kompromisslöst. Detta har jag upprepat vid flera tillfällen både i denna blogg och i nationella medier. Således faller jag under kategorin av materialister i Copyriots terminologi. Jag accepterar denna beteckning. Således finns endast en sak en integritetsälskande politik kan göra.

Motionera bort lagen nu! Inte i december eller januari. Den kan inte träda i kraft eftersom det stjälper en historiskt grundad insikt om irreversibla teknologiska system! 

Exempelvis kan jag bara på rak arm ge två akademiska avhandlingar som mina kolleger har skrivit. Mathias Klangs Disruptive Technology, som visar hur juridik och reglering stöter på patrull när stora teknologiska system rullas ut,  och Lena Ewertssons The Triumph of Technology over Politics? som problematiserar hur satelliterna deterritorialiserade det nationella public-servicemonopolet så att politiken till slut inte kunde reglera en utvecklingslinje. De finns båda som pdf att ladda ned och borde vara obligatorisk läsning för den som vill fatta ett grundat beslut i FRA-frågan. Man kanske får tänka lite, det är jobbigt, men i det här fallet handlar det om our fucking cables! 

Isobel varnar för att det vore just snyggt om det blev en Ooops we did it again… Det får inte hända. Lägg motionen nu och låt rösterna falla i demokratins namn!

 

3 reaktioner till “Motionera bort lagen nu!”

  1. Tack för tipset om Ewertssons avhandling! Sitter faktiskt just nu på Kungliga Biblioteket och läser diverse böcker, häften och tidskrifter från sent 1970-tal, där farhågorna inför kommane tv-satelliter och videogram är ständigt återkommande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.