Medborgerliga rättigheter och internet är större än partipolitik

Isobel nämner något viktigt i telekompaketsdiskussionen – att samarbetet kring ett fritt internet inte förtjänar att smittas av partipolitiskt eller valstrategiskt fulspel så här mot slutet.

Hon har helt rätt. Just nu är vi många som bryr oss sjukt mycket om den här frågan. Vi har insett att 166an och 138an är viktiga, och vi gör allt för att dessa ska finnas kvar. Oavsett om vilket moderparti vi företräder (själv är jag inte med i något parti alls) så är medborgerliga rättigheter och ett fritt internet innebörden av vårt samlade arbete. Det är ett sjukt tryck nu, och jag känner personligen hur nära det är att man i desperation vill hitta syndabocker. Detta är en destruktiv impuls, och de digitala armbågar jag har skickat, ber jag om ursäkt för!

Jag tänker därför inte, som utlovat, diskutera det HAX lyfter upp, även om det är en viktig fråga. Om vi tjafsar längs den gamla politikens höger-vänster riskerar vi nämligen double-fail. Vi lämnar det till sunkiga kulturskribenter och valstrategisk populism.

Ingen anledning att ge upp! Hökmark kan, om han verkligen vill, åtminstone göra ett tappert försök att ändra valordningen i morgon. Let him know.

Till och med DN har insett att det är vår nationella regering som är internetfientlig, inte våra parlamentsledamöter i EU, oavsett partifärg. Nu slutspurtar vi!

2 svar på “Medborgerliga rättigheter och internet är större än partipolitik”

  1. Som jag fattade det efter vad Carl Schlyter förklarat – så var ju anledningen att de Gröna och Vänstern visste att de hade hela sina partigrupper med sig – medan så inte var fallet med Christofer Fjellner, och då, ifall inte de Gröna och Vänstera lade fram sina ändringsförslag, så skulle det ju inte bli några ändringsförslag framlagda öht som tillvaratog vare sig 138 eller 166. Så det är ju en ytterst konstig kommentar från HAX tycker jag.
    Tvärtom så var det ju Christofer Fjellners egen partigruppskamrat Malcolm Harbour som mailade runt till deras partigruppskamrater inom EPP-ED för att till varje pris hindra honom från att få något stöd av någon i den egna partigruppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.