Lindberg om kabeln

Camilla Lindberg (fp) uppger till PC för alla:

Vilka är de stora förändringarna?
Det viktiga är att FRA inte får tillgång till all datatrafik. Det går inte någon kabel till FRA och det gör att man inte längre kan prata om massavlyssning. En specialdomstol ska pröva all signalspaning – till och med regeringen måste ansöka om tillstånd. 
Dessutom blir det klart vem som blir FRA:s uppdragsgivare. Tidigare kunde det vara säpo, polisen och migrationsverket. Nu är det klart att det bara är försvarsmakten och regeringen.

 

Vart går då kablarna? Går det kablar överhuvudtaget? Hur sker överlämningen? På hårddiskar, CD-skivor eller annat medium? I Burma är man fortfarande primitiv och jobbar CD-skivor. 

Om det inte går en kabel till FRA (vilket jag hoppas) behöver man verkligen skriva om lagen från början. Det blir nämligen mycket svårt att skapa en ”spegling av förekommande trafik” utan denna. Då måste vi ha ett helt nytt begrepp och sätt att hantera FRAs databehandling. 

Eller så går kablarna någon annanstans. En annan myndighet upprättar käll- och urvalsdatabaser. Det gör inte saken bättre. 

Hur ska regeringen hinna utreda allt detta inom några veckor? Is it really raaational? 

 

 

4 reaktioner till “Lindberg om kabeln”

 1. Det som ligger närmast är väl ISP’erna, de kan få krav på sig att lagra data som sedan kan komma att användas i utredningar och spaning. Jag fann av en ren slump denna site på nätet, http://cryptome.org/nsa-ip-update14.htm, det verkar som att NSA har spenderat flera hundra miljoner dollar på att köpa upp stora IP block hos olika registrar runtom i världen. Sätter NSA en liten apparat som lyssnar i var del av de nät som de kontrollerar så går det nog att bygga sociogram oavsett lagstiftning eller lagringsdirektiv.

 2. Någorlunda enligt GL = acceptabelt jfr andra samhällsproblem
  Ryssar och nya alliansen med Venezuela mm

  oxå å hålla mattan ren hemmabords
  Jfr hatbloggare Mission xp (han vill inte väl= psykologiska bedömning man kan göra).
  Han skulle åkt dit för länge sen och sen kastats in i fängelsehålan (som han vill döma andra med= acceptera sin egen moral= bra på alla sätt logiskt och förnuftigt). Han vill fö inte tex judarna något gott = bensin på elden.
  Han är polisanmäld sedan månader tillbaka (tillbaka från jk tryckfrihetsbrott).
  Han ska ju in i fängelse.
  Lite roligt som ssu och en någorlunda rättfärdig position – betala tex pedofil dödas el mobbare el stor skitstövel etc
  mänsklig respons (vill inte illa i ett större perspektiv)
  samhällets intention, grundlagen och vettigheten i bedömningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.