Lagen jag tror vi missade…

Jag har varit i en undervisnings-forsknings-deadlinetunnel och har tyvärr inte fixat att skriva om FRA på länge. Via rop i IRC-kanalen och via Mark får jag nu mina fakulteter till livs att en ”spionlag” från 1952 ska göras permanent… om två dagar! Ur tidningen Journalisten: 

Det har genom åren använts för att på bred front avlyssna såväl vänstern som högergrupper och miljörörelsen, vilket kritiserades kraftigt av säkerhetstjänstkommissionen 2002.

Ingen Usama här. Det räcker med att man gillar skogen och sånt! Hur kunde jag missa detta! Är det inte filosofens ofog, att han sitter med huvudet i hundra år gamla böcker och drabbas av ett tunnelssende och dammig hosta! 

Lagdjävulen finns här: 2007/08:163.

*lägger Mille Plateaus åt sidan och börjar läsa…

7 svar på “Lagen jag tror vi missade…”

  1. Det som är ironiskt el vad man ska säga= högerregeringen ger till polis som är ineffektiv och dålig (13% våldtäktsuppklarings procent). Allmänt så är ju polisen sas vänstervriden (sossar) jfr militär (höger).
    Hursomhelst är det inte bra – mer demokratisk insyn.
    Outsourca till tysk gränspolis och utredning som migrationsverket ”till den som gör bäst jobb”.
    FBI prioriterar terrorism framför databrott och dark matter site och 90 gripna när hackare tjänat miljoner (bla en svensk som jag misstänker mycket starkt – ironiska självavslöjanden då och då och i kontext).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.