Kort meddelande till Intensifiers läsare: hastigheter

Under sommaren, vad det nu innebär, kommer denna blogg att skifta i karaktär. Den senaste tidens kaotiska nätpolitik kommer att läggas åt sidan. Detta av flera andledningar. För det första måste jag arbeta med texter, vars hastigheter är lägre, åtmistone i förhållande till format, främst inom filosofin och vetenskapsteorins domäner. För det andra anser jag inte att jag har något vettigt att säga om internet just nu. För mycket guldfiskminne och för lite tänkande…

Då jag har installerat det oerhört smarta programmet macfreedom kommer jag även att vara afk en hel del. Programmet stänger ned nätverksanslutningarna på datorn på inställd tid, och vips funkar inte internet längre. Jag kommer alltså skriva ni vet sån där pre-internettext som man sparar på disk (jag gillar uttrycket skiva just här).

Hursomhelst. Jag gissar att jag har två sorters läsare, av kommentarerna att döma, som ofta överlappar varandra. De som gillar nätaktivism och de som gillar filosofi, eller både och.

Internet är dock mera än digitala uppkopplingar. Nätet ger verkningar på den analoga världen. Jag tror att jag behöver utforska internet-afk lite mera för att återkomma till nätpolitiken med något vettigt att säga. Ni som inte kan få nog av nätpolitikkickar har, förutom en ångande blogosfär, även en ny karamell att suga på. Telecomix News Agency Internetional håller på att bygga upp en global kaoskorrespondens om nätpolitik. Än så länge finns deras twitter som man kan följa, vilken uppdateras av ett kluster av korrespondenter. Ibland överklockar den dock och blir avstängd, men det tillhör lite dess karaktär.

Alltså, ni som är lika filosofnerdiga som jag – förvänta er lååånga och utdragna torrbloggsutläggningar, skrivna från doften av gamla böcker och blaskigt bibliotekskaffe.

Trevlig sommar!

[tiominuters onlinetid över, tillbaks till blackout internet]

9 reaktioner till “Kort meddelande till Intensifiers läsare: hastigheter”

    1. @scaber nestor: jag hade gärna hjälpt dig igår. Men jag måste hålla på mina principer. Som tur är är detta ju internet och det finns tokmånga som är mera kompetenta än jag, bloggare och folkvalda partier exempelvis.

      Ha en skön sommar!

  1. macfreedom är maclove. själv körde jag med leechblock, tillägg till firefox, för att ransonera (10 min per timme efter kl 15:00, tex) distraktioner som google reader och helt blockera andra. funkade bra i avhandlingsspurten.

  2. Kort fråga:
    Hur får du Freedom att stänga av internet OM x antal minuter? Måste man göra det själv? (Det är ju det som är det svåra…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.