Kaosscilator

Det finns ett fantastiskt instrument som alla bör spela. Korg har tillverkat det ultimata instrumentet; kaosscilatorn. (det stavas visst Kaossilator enligt wikipedia)

Min nyfunna vän Matjek som läser lingvistik på SOAS visar sig vara en sann musiker på följande video som jag precis spelade in med min data:

7 reaktioner till “Kaosscilator”

 1. Ewigland: Jo, i studion är den nog ganska tråkig att jobba med. Den är även begränsad om man vill göra musik och spela in. Men däremot är den inte det minsta tråkig på en fest eller som liveinstrument.

  Ska kolla upp vad en Kaosspad är för något. Återkommer nog med fler rapporter om kaossilatorns olika användningsområden.

 2. Jag undrar stilla över ”a work of art is never produced by or for the sake of technique”, i relation till detta instrument 😉

 3. Video 2 och 3 är alldeles bedårande. Det går ju att göra förträfflig musik med den där grejen! Uppenbarligen får jag ta och skaffa mig en själv.

  @Rikard: Precis vad är det för problem du har med technique-citatet? Jag själv kan liksom varken tycka det är speciellt korkat eller klyftigt utan liksom bara lite kryptiskt, sådär ryckt från plats. Eller liksom, är det för att du inte tycker det är sant som det är korkat, eller är det för att det är så självklart att man borde fatta det utan att det påpekas?

 4. Rikard: Jag vet inte om det är konst eller inte. Men å andra sidan är en sådan distinktion meningslös i min värld. Man trycker på knappen och det låter. Det är ungefär allt som behövs för att jag ska gå igång.

  Ju mera mekaniserat ett instrument är desto mindre måste man mekanisera kroppen. Här behöver man inte kunna spela klaviatur, utan det räcker att kroppen resonerar med maskinen utan de detaljfärdigheter som finns för ex. ett piano.

  Jakob: Jag rekommenderar den starkt. Vi får sätta ihop en jam-session nån gång. Igår gick vi även ut och spelade för hela kvarteret. Det var nästan spöklikt att skjuta av wobblande bas och vinande arpeggion genom kåkarnas mörka siluetter och stjärnorna över London. En person spelar och de andra står och vaggar till beatsen i en cirkel. Vem har sagt att man behöver en akustisk guitar för att skapa stämning kring lägerelden, när man kan får städernas sprawl att gunga till en kaossilator!

  Ikväll ska jag försöka plugga in mig på ljudsystemet i en pub. Istället för att lyssna på färdiginspelad musik så kan man göra musiken där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.