Hökmark måste ändra röstordningen – IMORGON

Det läge som HAX och Schlyter beskriver är visserligen akut. Dock stämmer inte HAX förklaring, men det tar vi en annan gång.

Röstordningen har kuppats så att det blir svårt, om inte omöjligt, att ens lägga fram Citizens’ Rights Amendments. GUNNAR HÖKMARK KAN ÄNDRA PÅ DETTA (han är till och med vice ordf. för EPP). Det enkla meddelandet lyder ”Snälla Gunnar, se till att röstordningen ändras så att 138an och 166an åtminstone kan röstas om” (variera fritt, men var artiga). Hökmark borde nog ta detta på allvar om han vill bli omvald.

Mejla redan nu i natt:

Ring honom i morgon i Strasbourg:

Vi måste åtminstone få rösta om 138 och 166! Europa håller andan. Just Du kan göra skillnad. (men skynda plz).

Mer info på franska.

20 reaktioner till “Hökmark måste ändra röstordningen – IMORGON”

 1. Tack för insikten…Nu är mailet iväg..

  Hoppas att Hökmark tar intryck….
  Ytterst handlar det om huruvuda demokratin i Europa skall kunna klara av framtida utmaningar.

 2. Efter att ha lyssnat på Gunnar Hökmarks minuter så kan man bara konstatera att Gunnar struntar fullständigt i att lyssna på de svenska väljarna.

 3. Mission accomplished…Har skickat ett mail till Hökmark.

  PS. Det här är min första kommentar på din intressanta och välskrivna blogg. Jag är själv intresserad av filosofi och samhällsfrågor och går för just nu och väntar på antagningsbesked till A-kursen i filosofi på Umeå universitet som startar i höst. Jag ville bara säga att jag tycker mycket om din blogg och jag är mycket imponerad av kraften och energin i ditt sociala engagemang. Din blogg är en riktig inspirationskälla, fortsätt så.

 4. Har lyssnat nu en stund på debatten i EU-parlamentet.

  http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/live/live-video?language=sv

  Det är mycket tal om hur bra det här är för telekomindustrin, medans frågan hur det påverkar grunderna och förutsättningarna för demokratin i våra samhällen allt som oftast lyser med sin frånvaro.

  Man kan tro att huvuddelen av EU-parlamentarikerna är valda och avlönade av telekomindustrin och inte oss EU-medborgare.

  Det var till och med en engelsk EU-parlamantariker till pajas som ondgjorde sig över alla mail från oroade medborgare som han hade fått i denna fråga. Han kallade dem för SPAM och menade på att de var lätta att radera.

  Vill han att det skall stå 1 000 personer utanför parlamentet och bombardera honom med minst lika många ruttna ägg, eller vad?

  De ruttna äggen går inte att radera.

 5. /* Hej Gunnar,

  Jag heter Fredrik Lindh och jag utbytesstuderar för tillfället i Japan.
  Även fast jag är på andra sidan jordklotet för tillfället så läser jag förskräckt alla nyheter kring Telekompaketet.

  Det skulle betyda väldigt mycket för mig, och mina Svenska vänner här i Japan om du kunde se till att röstordningen ändras på det vis att 138an och 166an åtminstone kan röstas om, så vi fortfarande kommer kunna känna oss säkra när vi surfar på nätet då vi kommer hem till Sverige.

  Det diskuteras mycket i klassrummen om våra hemland under lektionstid här, och jag har alltid med stolthet kunnat förklara för de andra utbytesstudenterna hur fantastiskt bra Sverige är i frågor om internet (Och självklart även andra sidor av vårat samhälle, men för mig, och de flesta jag känner, är internet en kärnfråga viktigare än allt annat).

  Med alla besvikelser på senare tid, (IPRED, Telekompaketet o.s.v.) då jag hör om mina vänners situationer i Kina med deras förtryck, och hoten från Nordkorea, börjar det kännas som att Sverige går åt fel håll… så att säga… när det gäller att försvara den fria och demokratiska värld vi lever i. Ty för oss är livet på internet _minst_ lika viktigt som det vi lever i vardagen.

  Telekompaketet kanske inte är en dödsstöt i sig för ett fritt internet, men det är viktigt att förstå att det är ett steg i fel riktning.

  Tack för att du tog dig tid att läsa mitt mail. */

  😀

  /hug everyone

 6. Svenska politiker har ju lyckats bli omvalda i val efter val utan att ta alltför allvarligt på vad undersåtarna tycker, och EU är ju ännu ett stort kliv i den riktningen, så 1984 here we come (några år för sent bara…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.