"God save Sweden"

Roger Wallis gjorde en intressant insats i dagens spectrial. Många intressanta saker sades, men jag kunde inte hålla mig från att le när han 12 minuter in i detta klipp, efter åklagare Danowskys desperata försök att politisera hans forskning (som om åklagarnas forskning vore opolitisk?), säger ”God save Sweden”.

Det har skickats blommor för kanske mer än 50 tusen genom en klusterorganiserad mikrotaktisk Viriliohastighet.

Som så många andra önskar jag att Wallis var president i klubben Sverige i onsdags, när riksdagen röstade igenom IPRED-sveket.

För ett år sedan skrevs detta om Wallis. Upphovsmän verkar hellre vilja slåss. Vi andra dansar!

Uppdatering: Det har redan dykt upp hyllningslåt av LupusRex. Jag kunde inte låta bli att remixa

7 svar på “"God save Sweden"”

 1. Helena Sigander håller verkligen en hög nivå på sina inlägg:

  ”Nej, hur störda tror han att vi fildelningsmotståndare är – vi tror inte att skivor krymper vi påstår att musik stjäls, verk kopieras och upphovsmännen räcks lång näsa åt. Hur roligt är det på en skala?”

  När i hela världshistorien har någon påstått eller sagt att det är en mänsklig rättighet att tjäna pengar på kulturskapande? Vem har någonsin påstått att det är en rättighet att försörja sig på det man gillar att göra? Tror hon på fullt allvar att alla industriarbetare är så jätteförtjusta i sina arbeten att de är glada att de faktiskt får betalt ibland? Kan inte hon och andra sandlåde-författare bara inse att försäljning av ens verk självklart sviker när man minskar i popularitet?

 2. Jag hoppas Helena Sigander har fått en mer nyanserad syn på sakernas tillstånd under året som gått. Hon missade i sin ryggmärgsupprördhet att Wallis inte bara är professor, utan även kreatör (många av oss har hört ”Judy min vän”, till exempel). Kanske har den gjort honom mer odödlig än hans professur?

  Sen kan man fundera lite kring nivån på att hänga upp sig på ett irrelevant ordmärkeri, och göra det till en huvudpoäng i kritiken mot honom.

 3. Blogposten du länkar till genom ”detta om Wallis” får mig att tänka på ett gammalt skämt som en brittisk politiker drog till med för några år sedan, i samband med att denne satt i en utredningsgrupp bestående av politiker och forskare:

  ”I can’t stand scientists, because they never stand by their opinions; present them with new facts and they change their minds!”

  Om man förstår att det är ett skämt, bra. Om man inte förstår att det är ett skämt borde man, som Helena Segander kanske borde ha övervägt. hålla käften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.