FRA 2.0 är o-okej

Många tidningar har rakt av köpt begreppet ‘trafikstråk’. Det finns inte, något som jag påpekade redan dagen efter ändringsförslaget. Efter det har det spekulerats varifrån det kommer, och jag trodde ett tag att det var FRA som försökte dra en rövare. Men så verkar inte heller vara fallet. Begreppet verkar inte bara sakna betydelse, utan även historia. Samtidigt verkar det som om begränsningen till att bara spana på yttre militära hot bara är en retorisk parentes. Det är o-okej att jobba så när det handlar om hemskt viktiga lagar!

Jag kommer att vara borta från FRApporteringen några dagar. Har så sjukt mycket att göra med undervisning, konferensarrangemang och deadlines att jag nästan måste dra ur nätverkssladden (har typ aldrig hänt tidigare). Men detta måste granskas in i minsta detalj och när jag väl har kommit igenom högen av arbetsuppgifter sätter jag tänderna i den retoriska Lützendimman.

4 reaktioner till “FRA 2.0 är o-okej”

 1. Hur kan du göra så? Dra ur sladden? Har du ingen känsla för plikt och fosterland?

  Hur ska de nu kunna skydda oss från ”internationella företeelser i övrigt av särskild betydelse” som du kan tänkas hitta på?

  I med kabeln så vi kan känna oss trygga igen!

  För övrigt kanske man kan uttrycka sig så här?

 2. Rikard: Det är oetiskt av mig. Jag ska skärpa mig! Inte för plikt (det är 40-tal) och absolut inte för fosterland! (det är 1800-tal).

  Snarare ska jag skärpa mig för vad jag tror är för människors bästa, dvs. ett samhälle med så lite repression och onödig övervakning som möjligt.

  Problemet är bara att det inte finns så mycket att bita i. Regeringen har fortfarande inte konkretiserat sitt ändringsförslag i text… och jag sitter i bondhålan Göteborg som inte har tillgång till några förhandlingssituationer.

  Jag vill ha något att äta mig igenom och analysera i minsta detalj…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.