Forskningsavdelningen raidad

Igår natt trillade det över twitter in ett antal bambuserströmmar från hackerspacet Forskningsavdelningen i Malmö. Polisen genomförde vad som såg ut som ett tillslag mot en svartklubb, men det verkar inte vara hela historien.

Ett antal datorer beslagtogs även från hackerspacet, uppgifter som inte finns med i de officiella listorna över beslagtagna objekt. Exakt vad som har tagits är inte klart just nu, men håll ett öga på forskninsavd.se så kommer förhoppningsvis mer information. Det minsta man kan begära av polisen är att de faktiskt förklarar varför de har valt att ta datorer och annan utrustning i beslag. Att störa en verksamhet under falsk flagg är inte okej.

Forskningsavdelningen är en mycket viktig kunskapsförmedlare, som bland annat uppmärksammats i en lång artikel i Sydsvenskan. Själv har jag haft förmånen att delta i den hacknight som arrangerades i somras. Dock är det inte första gången som svenska hackerspaces får påhälsning av polisen.

8 reaktioner till “Forskningsavdelningen raidad”

  1. Till skillnad från vad de flesta tycks tro så har polisen ingen skyldighet att uppge för allmänheten vad man tagit i beslag! Det är bara en generös service att man berättar om delar av beslaget och uppenbarligen har man skäl att tiga om datorerna – so what? Bara löjligt att tro att polisen skulle ‘mörka’ en så offentlig åtgärd. Det bästa är att då FU-ledaren gett beslut om husrannsakan och beslag så kommer man även att helt fritt kunna kopiera och tömma alla hårddiskar etc! Nog en och annan pajas som skruvar lite på sig just nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.