Folkbildningskampanj; medier och politiker

FRA-lagen är ibland svår och komplicerad. No doubt. Men det finns vissa centrala punkter som vi måste trycka på extra mycket just nu när dimridån kring ändringsförslaget ligger tät. Christian Engström har redan börjat med en moderat riksdagsledamot som inte visste om att FRA har undantag i PUL! 

Jag försöker mig på några sammanfattande punkter. Eftersom utbildningsradion inte fullgör sitt uppdrag får vi i bloggvärlden ge oss an lite folkbildning för medier och politiker. 

Visste ni att:

 • Begreppet ”trafikstråk” inte finns som vedertagen terminologi. Det är FRA som själva har hittat på det för att definiera sina egna sökmönster och kunna säga att de ”skyddar integriteten”. 
 • FRA använder sig av sociogramliknande metoder som gör att enskilda individer är mindre viktiga. Istället analyserar man ”trafikmönster”, vilket är lika kränkande eftersom man med hjälp av undantaget i PUL kan registrera sexuell läggning, politiska åsikter osv. i princip fritt. 
 • Det inte är så noga vad FRA får göra eftersom de omgärdas av sekretess. Det relevanta är istället vad de kan göra, exempelvis tvångskopiera all trafik på internet. 
 • Det finns en superbra site – FRApedia – som tillhandahåller gratis information om FRA! 
 • FRAs så kallade ”källdatabas” är en spegling av trafiken på Internet. Därför är det inte relevant att fråga vad FRA får söka efter, utan övergreppet ligger redan i att de tänker kopiera information från samverkanspunkter. Tänk kabel, inte sökord!
 • Även den nya lagen innebär samma katastrof för meddelarskyddet
 • Det är kul och kreativt att vara FRAktivist, även om vi ofta är desperata i vårt motstånd mot anti-liberala politiker. 

På onsdag ska jag medverka i en dokumentärfilm om FRA som några lokala gymnasieelever ska spela in. Jag ska lobba för att de lägger upp den på nätet så jag kan skicka länken till våra folkvalda! 

5 reaktioner till “Folkbildningskampanj; medier och politiker”

 1. Kommun och omsorg mm

  – bostadsorienterad barnomsorg
  – äldrelots, mötesplats äldre och anhöriga
  – äldreomsorg lex Maria
  – företagslots, science park och entreprenörskola
  – upprustning o standard i skolor, nya förskoleavdelningar och kvalitativ skolmat
  – ej lokala globaliseringsråd
  – bruksvärdessystemet
  (jfr 90-06 endast byggts 4% hyresrätter)

  Skolpolitik

  – Modafinil “kronobrännerier”. Judarna har kanske 110 i genomsnittlig intelligens – varför kan inte vi höja vår?
  – avskaffa rel, hi, ge (samh)
  – helhet av kunskap; bildning Finland. Tex 2p helhet (studiepaper) om ämnet, kunskapshistorien, tradition och perspektiv. Ersätta med säg 50% av annat “mindre viktigt” stoff (avsnitt el dyl)
  – Sverigekunskap. Rätt unikt perspektiv nytta + sv stil (kultur). Metod och perspektiv, vet hi (förutsåg plasma och växthuseffekt för 100 år sedan). C. Polhem “armé i sig själv”. Swedenborgs andan (film)= högstämda kunskapsproffs. Dock kritisera en del “välfärdsproffs”: alla i 1 tradition (enhet, gemenskap)
  – körkort i skolan
  – ABC kunskap (livrädd etc)
  – straff ej BPU, LTV (fö frivillighet i lagen). Beprövad erfarenhet = ej konsensus bland psykiatriker om pillers effekt (illustrerad vetenskap nr 12, 2008:67)
  4modellen (blogspot.com)
  Know= kunskapsfråga (fungerar till 100%)
  Understand= biokemi, respons genmiljö effekt och betingad sannolikhet (effektiva straff som lönar sig att sluta)
  Move= mentalitet, DO= hela kedjan
  Straff=
  – stänga ner förmåner
  – straff ind ej favvoämnet, kompisar i skolan, isolering, kvarsittning favorittid mm
  – bidrag
  – särvux
  – uppfostringsanstalt (mil som i usla: fungerar och många blir ju tex yrkesmilitärer, poliser och vårdare)
  – den del som inte “blivit i alla fall”. Hårda och tuffa straff (tom på annat ställe, management i 2i 1 cell, el-stöt (Deep brain stimulation med 40000 operationer och depression mm som beprövad metod) och outsourcing till andra länder (invandrare, terrorister)
  – svalbard:accepterar du inte reglerna : försörj dig själv på svalbard
  – aga: fungerar ju med 10000-tals empiri. Bättre än BPU remar över bädd i Halland SR Lör 27/9. Hylte 80 ungdomar i kommun med 10000 (GL tvångsarbete)
  – föräldrasamtal tidigt. “Inre depression” självmordsdåd. Fånga upp empati, känsla egna, speciella tillfällen (imprints) och igenkänningseffekt (spegelneuronerna)

  – profession= ansvar. Grovt misskött sig förverka pension (hel). Misskött sig delvis (50,2510 tex). Samhället ska inte betala till skitstövlar som gett ondskans vattenringar. Likaså heltidskriminella “väck med alla förmåner” (svalbard grovt). Försörj bäst man kan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.