En av flera lösningar på Ipred

Ipred 1 är en sjukt jobbig implementering av ett jobbigt direktiv. Eftersom lagen träder i kraft i april  (mitt livs sämsta aprilskämt) verkar det som om en enkel lösning is in the making. Torrentfreak rapporterar om IPREDATOR, en vpn-tunnel utan loggfiler. Hyrsnutarna står med lagboken i smöret.

Det är givetvis inte den optimala lösningen – ni som jobbar med kultur (författare och musiker som ber till Golden Wall of China) hade väl kunnat hitta en mera fruktbar framtid! Men, repression leder tyvärr inte till lydnad, det leder till kreativitet! Det enda budskap som ges är:

the network is under our control. not theirs. the pirate bay likes and knows real kopimism. and waffles.

OpenVPN går att installera på vilken linuxdator som helst. Man får tinka lite, men även en filosofnerd som jag fixar det. Jag är ganska övertygad om att ipredator vill bli kopierade, så det är bara att bygga bort ipred by way of data-love.

5 reaktioner till “En av flera lösningar på Ipred”

  1. Du kan använda de allra flesta VPN direkt i NetworkManager, dvs den helt vanliga nätverksikonen i alla moderna distributioner. I vissa av dem behöver man installera paketet network-manager-openvpn som är ett fristående plugin, men det gör man som med alla andra programvaror, dvs använd ditt standardprogram för det. Klicka på nätverksikonen, välj menyn ”VPN Connections”, fyll i uppgifter, klart. Eller ännu hellre importera inställningsfil om det finns en sån tillgänglig från leverantören.

    Sjukt enkelt och inget extra tjafs, just works(TM).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.