Deleuzeianisme

Andra dagen på Deleuzekonferensen. Det är ett extremt tempo här. Man kommer inte loss förrän halv sju på kvällen och sessionerna bara haglar ned. Men det är mycket intressant. Jag presenterade min panspec-grej igår, och Kalle lyckades fånga det hela på bild. FRA är därmed en del av den akademiska helheten!

Det är en sjukt bred variation på presentationerna. Visst, en del är skräp. Film- och litteraturanalyser som maler på i en evighet och i sin förlängning är reaktionära, kan man ju vara utan. Men de flesta presentationer är intressanta. Lyssnade idag på en som handlade om Deleuze och robotar, som på ett intressant sätt satte samman en deleuziansk begreppsapparat med hur man programmerar intelligenta robotar. Några antropologer hade ”gone rhizome” och gjorde en mycket spännande grej. Sessionen ”Micropolitics” var även den intressant och mycket het….

Anyway… det finns inget sätt att sammanfatta denna händelse på. Nu är det snart dags att gå in i dimman igen (dvs konferenspuben).

Men, dagens höjdpunkt var när Kalle introducerade gubbslemmets abstrakta maskin. Såklart har jag en bild:

7 svar på “Deleuzeianisme”

  1. Johannes: Du är inte reaktionär. Du läser kanske lite för mycket böcker, men det är väl ändå okej.

    Well. Det fanns en del intressanta grejer om Robinson Kruse och så. Däremot var det jobbigt med filmvetare som bara repeterade affekt, percept, linjer… i evigheter. Alla sade samma saker fast om olika filmer. Sånt kallar jag medeltida exeges och eftersom det vänder sig inåt är det inte produktivt.

  2. Fylum, ja. Jag visste att jag kände igen det från biologikursen jag nästan glömt att jag gått.

    Jag har fyllt på med en akademiker på din uppföljare om dessa och FRA-debatten.

    Hej hopp!

  3. Kalle gör på bilden en gest med sin högerhand, ett upprepande förande av själva den halvt knutna näven om vartannat upp och ned, så snabbt att slutaren inte hunnit få med det som annat än sudd. Handrörelsen syftar att illustrera det konkreta alstrandet och framställandet av gubbslem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.