Booklooking: Trafikmaktordningen

Fick igår ett exemplar av Trafikmaktordningen. Den är farligt snygg och känns som ett laservapen i handen. Har inte påbörjat läsningen än, men räkna med recension/associationer här på bloggen inom en snar framtid. Foto: jaywalk.

2 svar på “Booklooking: Trafikmaktordningen”

  1. Det tragiska med bolag som exempelvis Västtrafik är att de bränt enorma belopp på biljettsystem som ej har fungerat tillfredställande,. De senaste 20 åren har de avverkat tre system som inte har fungerat speciellt bra något av dem. Senaste implementationen med konstaktlösa kort fungerar inte alls och får anses vara både onödigt krånglig, rättsosäker samt behäftat med grava feltänk och buggar. Det är samma personer på Västtrafik som är ansvariga för alla tre system genom åren.

    Kostnad för dessa tre system vilket inkluderar de som jobbat med dem internt på Västtrafik, konsulter, samt inköp av själva hårdvaran och utveckling av mjukvara uppgår till miljardbelopp. Man kan förstå frustrationen hos medborgare som tvingas betala flera gånger utan att själva tjänsten egentligen har blivit bättre, dvs hur billig, enkel och smidig själva resan med kollektivtrafiken skall vara för att attrahera fler resande.

    Göteborg dras med stora problem avseende insyn i kommunala bolag. De är skyddade från offentlig insyn och kan gömma stora fel och brister utåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.