Bitter frustration!

Jag sade i gårdagens inlägg att jag inte hade möjligheten att skriva om FRA på ett par dagar. Dels baserade jag det på tokmycket att göra, men det är ingen ursäkt inser jag efter kommentarer. Men det finns en annan förklaring som jag nu skall ventilera: regeringens feodala tystnad! Därmed tänker jag utkräva ansvar (visst låter det fyrtiotal) till den thredje Sthatsmakt (gammelmedierna) att ta sitt ansvar som ålagts dem sedan sjuttonhundratalet: att granska riksdag och regering!

Problemet med ändringsförslaget är att det saknar substans helt och hållet. DET I SIG ÄR EN JÄVULUSISK HÄRSKARTEKNIK! Ge oss en trehundrasidig SOU! Ge oss en proposition! (FRA-lagen var 65 sidor och vi åt den till frukost). Att vifta omkring med en sådan viktig lag som FRA-lagen, som om det vore en mindre justering tillhör en feodal regeringskonst. Denna liknar Reinfeldts symboliska mediestrategi som innebar att han fjantade sig framför kamerorna i Österrike under EM när lagen röstades igenom. Denna liknar ett feodalt banér, som för pengar enar uppdagsgivare (FRA incorporated). Kom igen, som statsminister är det din uppgift att ta dessa frågor på allvar!

Vi snackar ändå om en radikal massövervakning, 721 budgeterade miljoner, och en fejkad retorik om att det bara skulle handla om ”yttre hot”. Vissa tror att vi nu ”har uppfyllt kraven för integritet”. Det stämmer inte alls… så kom igen… tro inte att det tyska exemplet kan vara ett föredöme

Således:

 • Alliansen: Ge oss underlag att analysera. Svart på vitt. Inga metaforer om ”trafikstråk”.
 • Medier: Tystnad innebär inte att det inte händer något. Dramaturgin om att ”kritikerna har vunnit” är falsk. Vad har vi vunnit när det fortfarande rör sig om massövervakning? Get real, och köp inte politikens kommunikéer.

Inlägg skrivet i affekt.

3 reaktioner till “Bitter frustration!”

 1. Så staten sak ta över våra samveten och avgöra om vi har rent mjöl i påsen.

  Folk som icensätter– falska ubåtskränkningar, säljer minor, deltar i olagliga krig, massmördar barn och vuxna,tömmer dom fattigas liv på tid, hälsa , ekonomi.

  Dessa ska avgöra om man har rent mjöl i påsen och ersätta samvetet???

  Vad mig befarar kan dom gå och fuck themselfs.

  Värre kriminella vardagspsykopater får man leta efter.

  Familjen har dom ju redan lyckats ersätta genom att se till att vi inte har tid och uppfostra barnen.

  Now This Is Sick..

 2. Dagens politiska nyhetsutspel är från Mona Sahlin (s) som förslår en ny myndighet – Integritetsombudsmannen, Intro, för att lugna oroliga medborgare som låtit sig hetsats upp av FRA-frågan. Så nu kommer allt att fixa sig, Christopher! Hurra!

  Fast egentligen visar fru Sahlins utspel på fullskaligt medborgarförakt. Det ska vi ju komma ihåg. Svårare än så är det ju inte. Modernt och nu ska alla med. Bläääh …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.