16 September öppnar riksdagen

Boka in redan nu. Den 16 September öppnar riksdagen igen efter grönbetet. Medan Centern desperat försöker tysta bloggare, så planeras en historisk demonstration. Sill och nubbe må ha rubbat närminnet, men FRA-lagen glömmer vi aldrig. Den kan nämligen stoppas.

Dags för ett Foucaultcitat:

Liksom maktrelationernas nät till sist bildar en tät väv, som går tvärs genom apparaterna och institutionerna utan att riktigt få fäste där, går också motståndspunkternas svärm tvärs genom samhällsskikten och individerna. Och det är säkert den strategiska kodningen av dessa motståndspunkter som möjliggör en revolution, ungefär på samma sätt som staten vilar på den institutionella integreringen av maktförhållandena. (Sexualitetens Historia, band 1, Viljan att veta, s. 106)

Strategisk kodning… there we go. 

Läs mer: Swartz

De klassiska panopticon-passagerna hittar man annars här

2 reaktioner till “16 September öppnar riksdagen”

  1. Jag tycker att de debattörer som kommer med personangrepp och t.o.m hot mot enskilda ledamöter i riksdagen, på bloggar och via mail, skall skämmas! Här pratar man om FRA som ett hot mot demokratin och sen använder man själv odemokratiska metoder.

  2. Fredrik: Instämmer till viss del. Klart att det är improduktivt att syssla med rena personangrepp angående politikers utseende, sexuella läggning, hudfärg osv. Hot är dessutom både olagligt och omoraliskt. Men att däremot utkräva ansvar, att ställa dem ordentligt mot väggen och kräva att de står upp för de värderingar som de har gått till val på är en annan sak. Det är en demokratisk nödvändighet, och här finns det ingen artighet eller pardon. Det är ju trots allt MYCKET viktiga saker det handlar om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.